Beseda izraz mikrofon2016

Beseda izraz mikrofon2016

beseda izraz mikrofon2016 rok podaljšan logo

kdo? ZSKP Gorica v sodelovanju z Dramsko družino SKPD F. B. Sedej iz Števerjana
kaj? tečaj javnega nastopanja in usposabljanja napovedovalcev
kje? v Mali dvorani Župnijskega doma F. B. Sedej (Trg svobode 6, 34070 Števerjan, Italija)

kdaj?
v soboto 23. aprila 2016 od 15. do 18. ure
(javni nastop – B. Šuhel Mikolič)
v soboto 30. aprila 2016 od 15. do 18. ure (lepa govorica – T. Gubenšek)
v soboto 7. maja 2016 od 15. do 18. ure (lepa govorica – T. Gubenšek)
v soboto 14. maja 2016 od 15. do 18. ure  (javni nastop – B. Šuhel Mikolič)
v nedeljo 22. maja 2016 od 9. do 12. ure (ličenje in maska – I. Giormani)
v soboto 28. maja 2016 od 15. do 18. ure (oblačenje in javni nastop – Pisani)

s kom? z visoko usposobljenimi strokovnjaki: Tomažem Gubenškom, Betko Šuhel Mikolič, Leo Pisani, Irino Giormani.
koliko? po simbolični ceni 50€
kako? izpolnjeno prijavnico pošljite najkasneje do 20. aprila, na elektronski naslov [email protected].
Število mest je omejeno na 20.

Obrazec dobite tu:
BESEDA IZRAZ MIKROFON 2016 PRIJAVNICA (DOCX)
BESEDA IZRAZ MIKROFON 2016 PRIJAVNICA (DOC)

 

Zakaj? Z željo, da bi pripomogli k zvišanju nivoja javnega nastopanja in prireditev tako gledališkega kot splošno kulturnega značaja na Goriškem in v širši okolici, prirejamo letos krstno izvedbo tečaja javnega nastopanja Beseda izraz mikrofon 2016. Zamisel je nastala iz konkretne potrebe po še bolj kakovostnem nivoju prireditev v našem prostoru. S tem tečajem želimo doseči igralce, govornike, moderatorje kulturnih dogodkov, območnih radijskih in televizijskih oddaj ter vse tiste, ki se v različnih vlogah soočajo z nastopanjem v javnosti. Z natančno splaniranim izobraževanjem in visoko usposobljenimi kadri bomo znanje tečajnikov dopolnili in nadgradili.
Obračamo se tudi na slovenske ustanove, upravitelje dvoran ter kulturnih hramov: pozivamo jih, naj na tečaj prijavijo tako redne napovedovalce kot tudi svoje predstavnike. S skupnimi močmi bomo lahko ciljno vplivali na izboljšanje splošnega nivoja znanja in z nadaljnjo, vsakoletno izvedbo tečaja konkretno ugodili potrebam posameznikov.

podrobneje

  1. del: lepa govorica (6 ur) – Tomaž Gubenšek
    Nudil bo splošno podlago znanja na področju komunikacije, lepe govorice in treninga govornega aparata. Tečajniki bodo izvajali vaje za razgibavanje in segrevanje govornega aparata, za vzdrževanje visokega govornega nivoja, osvojili bodo osnove pravilne izgovarjave, dikcije in impostacije glasu za javni nastop.
  1. del: javni nastop (6 ur) – Betka Šuhel Mikolič
    Tečajniki bodo osvojili glavna pravila govora v javnosti, izvajali vaje v prostoru ter individualno simulirali javni nastop pred kamero. Po ogledu posnetkov bodo s pomočjo mentorice analizirali lasten nastop in s popravki postopno izboljšali podajanje.
  1. del: oblačenje za javni nastop (3 ure) – Lea Pisani
    Predavateljica bo orisala splošna pravila na področju formalnega in pol formalnega oblačenja, primernega za različne priložnosti javnega nastopanja na kulturnih in razvedrilnih dogodkih.
  1. del: delavnica ličenja ter maskiranja za javni nastop (3 ure) – Irina Giormani
    Predavateljica bo poglobila temeljna pravila ličenja in maskiranja ter izvedla praktično demonstracijo.

Predavatelji

Tomaž Gubenšek
univerzitetni profesor in svetovalec za govor
Je redni profesor za odrski govor na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Že kot študent AGRFT-ja je prejel Severjevo nagrado. Do zaposlitve na AGRFT-ju leta 1998 je sodeloval s praktično vsemi slovenskimi gledališči. Poleg predavanj na Akademiji sodeluje pri predstavah v neinstitucionalnih produkcijah kot igralec in svetovalec za govor.

Betka Šuhel Mikolič
mentorica nastopanja v javnosti, radijska in televizijska voditeljica
Je mentorica nastopanja v javnosti, radijska in televizijska voditeljica, gostujoča predavateljica na poslovnih šolah, voditeljica in organizatorka dogodkov ter strokovnjakinja za odnose z javnostmi s 25-letnimi medijskimi in komunikacijskimi izkušnjami.

Lea Pisani
univ. dipl. ing. oblikovanja tekstilij in oblačil in svetovalka za kulturo oblačenja
Je avtorica knjižne uspešnice – prvega slovenskega priročnika o obleki: Obleka – kaj, kdaj, kako, v katerem je oblikovala merila za izbiro primernih oblačil za vse življenjske priložnosti. Specializirala je v Londonu in pridobila naziv CMB Image Consultant. Svetuje in izobražuje v okviru izobraževalnih sistemov v različnih uspešnih podjetjih, ministrstvih itn.

Irina Giormani
maskerka in predavateljica na tečajih ličenja
Je maskerka na Regionalnem centru TV Koper – Capodistria in na Slovenskem programu RAI za Furlanijo Julijsko krajino, predavateljica na tečajih ličenja in maskiranja ter je v svoji karieri maskirala za mnoge prireditve, modne revije in filme.